De ‘REbelle-attitude’

door Rebecca
De Rebelle Attitude - La Rebelle

De ene rebel is de andere niet, zoveel is duidelijk.

Deze webstek heeft niets te maken met uitgelaten mannen die zich luidkeels en tot de tanden bewapend van een of ander regime willen distantiëren. De ‘rebelle’ die in dit verhaal de hoofdrol speelt, is een zelfbewuste, creatieve en ruimdenkende vrouw (of man), die doelen stelt en haar ambities en dromen tracht waar te maken.

Om dat te doen heb je naast lef en een onvervalste ‘ik-weet-van-wanten-spirit’ ook de moed nodig om door te zetten bij tegenslag en op te boksen tegen conventies. En die dingen in je voordeel aanwenden, lijkt eerder gezegd dan gedaan …en dat is het ook.

What it takes to be a REbelle

Er zijn van die vrouwen die moeiteloos hun wildste plannen uitvoeren en 1001 dingen succesvol weten te combineren maar I’m certainly not one of them.  Ontkomen aan de orde van de dag, de vele verplichte nummertjes tot ieders tevredenheid afwerken en toch de focus scherpstellen op wat er voor jou echt toe doet. Het blijft een hele uitdaging! Op La Rebelle verzamel ik inspirerende verhalen over mensen die gedreven hun eigen verhaal schrijven. Ze getuigen elk van een koppige, zelfbewuste vanzelfsprekendheid over waar ze voor staan of in geloven. Iets wat ik graag de ‘rebelle-attitude’ noem. De watte…????

De rebelle-attitude: de nieuwe tag voor alles wat verfrissend gedurfd, innovatief en vooral onvervalst ‘jij’ bent.

Hierbij een ongedwongen mash-up van ‘what it takes to be a Rebelle’:

  1. Geloof in jezelf

Je kan jezelf geen grotere dienst bewijzen dan door in jezelf te geloven. ‘Geloven in’ is per definitie  een positieve actie en het is juist die positiviteit die je nodig hebt als canvas voor al je plannen en projecten.

  1. Kijk vol verwondering naar de dingen om je heen en laat je inspireren

Er is niks zo inspirerend dan een open mind,  een levendige interesse in anderen en een grote vastberadenheid om nieuwe dingen te proberen. Leef en beleef dingen en zeg zoveel mogelijk ‘ja’.

  1. Wees je eigenzinnige zelf

Durf anders te zijn. Er zijn weinig mensen die de moed hebben om tegen de stroming in te zwemmen. Niet dat ‘anders zijn’ een doel op

Laat een reactie achter !